Stap 1: WOZ-waarde te hoog? Wij checken het

Bent u het niet eens met de vastgestelde WOZ-waarde en denkt u dat deze te hoog is vastgesteld?
Woonaccent controleert het voor u. Wat moet u hiervoor doen? Om na te gaan of de WOZ-waarde te hoog is vastgesteld hoeft u alleen maar de GRATIS waardescan in te vullen. Aan de hand daarvan kunnen wij controleren of de vastgestelde WOZ-waarde klopt. Klopt de WOZ-waarde wel dan heeft u het in ieder geval geprobeerd. Klopt de opgegeven waarde niet dan kunnen we doorgaan met de volgende stap.

Stap 2: taxatierapport opmaken en bezwaar opstellen en indienen

Als je bezwaar wilt maken bij de gemeente vanwege een te hoog vastgestelde WOZ-waarde, dan moet dat goed onderbouwd worden. Het eerste wat wij doen is een taxatierapport van uw woning opmaken. Daarvoor zijn wij een kopie nodig van uw gemeentelijke WOZ-beschikking. Het maken van zo’n taxatierapport is kosteloos. Vervolgens bepaalt u zelf of wij het bezwaar voor u opstellen en indienen bij de gemeente. Aangezien wij de nodige ervaring en expertise op dit gebied hebben en u er niets voor betaalt, kunnen wij u van harte aanbevelen dat door ons te laten doen.

Stap 3: volg de ontwikkelingen rond uw bezwaar

Kiest u ervoor om het bezwaar tegen uw WOZ-waarde door ons te laten uitvoeren dan krijgt u een eigen account op onze website. Via dit account kunt u alle ontwikkelingen volgen rond het bezwaar dat we voor u hebben ingediend en hopen we u aan het einde van de rit te kunnen melden dat uw WOZ-waarde lager wordt vastgesteld.

Inloggen op Mijn Bezwaar

Heeft u al een account aangemaakt? Dan kunt u hieronder inloggen om de status van uw bezwaar online te volgen.

Woonaccent Makelaars Even voorstellen:
Woonaccent Makelaars is een franchiseorganisatie. Woonaccent heeft een landelijk netwerk van 25 lokale makelaars verspreid over heel Nederland. Lees meer >>

Bekijk video

Hulp nodig bij het invullen van het aanvraagformulier? In onze instructievideo leggen wij u stapsgewijs uit hoe u het formulier dient in te vullen.

Samenwerkende makelaars bezwaar woz-waarde

Nieuws

Hoge Raad: gemeenten mogen geen drempels voor WOZ-bezwaar inbouwen

Tot voor kort konden gemeenten WOZ-bezwaarschriften afwijzen wanneer een woningeigenaar slechts een kleine aanpassing van de WOZ-waarde wenste. De Hoge Raad heeft onlangs bepaald dat gemeenten ook in zulke gevallen WOZ-bezwaarschriften in behandeling moeten nemen.